Ingredience:
Na morčacie mäso:
- 400 g morčacieho mäsa (morčacie prsia)
 - 2 lyžice olivového oleja
 - 1 lyžička sušeného tymiánu
 - 1 lyžička soli
 - 1/2 lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
 
Na šalát:
- 6 šálok zmiešaných listových šalátov
 - 1 hrsť cherry paradajok, rozkrojených napoly
 - 1 kivi, olúpané a nakrájané na plátky
 - 1 hruška, nakrájaná na tenké plátky
 - 1/2 šálky lieskových orechov, nasekaných
 - 1/4 šálky strúhaného syra (niečo ako parmezán alebo syr feta)
 
Na dresing:
- 3 lyžice balzamikového octu
 - 2 lyžice medu
 - 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
 - soľ a korenie podľa chuti
 
Postup:
- Pripravte si marinádu na morčacie mäso zmiešaním olivového oleja, tymiánu, soli a korenia. Marinujte morčacie mäso aspoň 30 minút.
 - Na panvici rozohrejte trochu oleja a smažte morčacie mäso z oboch strán dozlatista. Dajte bokom a nechajte odpočívať.
 - V malej miske zmiešajte ingredienice na dresing: balzamikový ocot, med, olivový olej, soľ a čierne korenie.
 - Vo veľkej mise zmiešajte listové šaláty, cherry paradajky, kivi, hrušky a lieskové orechy.
 - Morčacie mäso nakrájajte na tenké plátky.
 - Pridajte morčacie mäso do šalátu a posypte strúhaným syrom.
 - Pred podávaním zalejte šalát pripraveným dresingom.
 
Tento šalát je plný chutí, vitamínov a bielkovín z morčacieho mäsa. Orechy a ovocie dodávajú šalátu zaujímavú textúru a sladko-kyslú chuť. Dresing z balzamikového octu a medu dodáva šalátu vynikajúcu aromatickú chuť.

