Ste v najlepších rokoch a máte pocit, že sa vám začína zhoršovať kvalita vašich vlasov? Čím to môže byť spôsobené? Ako podporiť kvalitu vlasov v menopauze? Ako sa o vlasy v čase menopauzy starať?

Strata vlasov alebo zmeny v štruktúre vlasov sú bežné príznaky spojené s menopauzou. Niektoré ženy môžu začať pociťovať rednutie vlasov, oslabenie alebo zmeny v textúre. To môže byť spôsobené niekoľkými faktormi:

  1. Hormonálne zmeny: Znížená hladina estrogénu môže ovplyvniť cykly vlasov, viesť k postupnému oslabeniu vlasov alebo dokonca k ich vypadávaniu..
  2. Genetické faktory: Genetická predispozícia zohráva úlohu v zdraví vlasov a náchylnosti na ich vypadávanie .
  3. Stres: Emočný stres môže ovplyvniť celkové zdravie vlasov. Menopauza môže sama osebe byť stresujúcim obdobím, čo môže mať vplyv na vlasy.

Ako s tým bojovať a ako sa o vlasy v menopauze starať:

  1. Zdravá strava: Dodržujte vyváženú stravu, ktorá obsahuje dostatok živín, ako sú vitamíny, minerály a proteíny. Tie sú dôležité pre zdravie vlasov.
  2. Dostatok hydratácie: Pitný režim je dôležitý pre celkové zdravie vlasov. Uistite sa, že pijete dostatok vody.
  3. Prípravky na posilnenie vlasov: Existujú šampóny, kondicionéry a séra navrhnuté špeciálne na vlasy oslabené počas menopauzy. Obsahujú látky, ktoré môžu posilniť vlasy a stimulovaťich rast.
  4. Vitamíny a výživové doplnky: Niektoré ženy užívajú výživové doplnky, ako sú biotín, vitamíny skupiny B alebo železo, ktoré môžu podporovať zdravie vlasov.

Tip: GS ELADEN s originálnou Strong Metionín Formulou, kombinácia vysokého množstva metionínu s vitamínmi a minerálmi. Navyše obohatené o unikátny olej z požltu farbiarskeho. S komfortným dávkovaním iba 1 kapsula denne.

Žena v menopauze s krásnymi blond vlnitými vlasmi sa usmieva, pretože má dobrú kvalitu vlasov.
  • Konzultácia s odborníkom: Pokiaľ máte obavy zo straty vlasov, konzultujte s dermatológom alebo odborníkom na vlasy. Môžu vám poskytnúť konkrétne rady a odporúčania.
  • Zníženie stresu: Pracujte na riadení stresu pomocou relaxačných techník, meditácie a pravidelnej fyzickej aktivity.