Ingredience:
Na morčacie mäso:
- 400 g morčacieho mäsa (morčacie prsia)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
Na šalát:
- 6 šálok zmiešaných listových šalátov
- 1 hrsť cherry paradajok, rozkrojených napoly
- 1 kivi, olúpané a nakrájané na plátky
- 1 hruška, nakrájaná na tenké plátky
- 1/2 šálky lieskových orechov, nasekaných
- 1/4 šálky strúhaného syra (niečo ako parmezán alebo syr feta)
Na dresing:
- 3 lyžice balzamikového octu
- 2 lyžice medu
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Pripravte si marinádu na morčacie mäso zmiešaním olivového oleja, tymiánu, soli a korenia. Marinujte morčacie mäso aspoň 30 minút.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a smažte morčacie mäso z oboch strán dozlatista. Dajte bokom a nechajte odpočívať.
- V malej miske zmiešajte ingredienice na dresing: balzamikový ocot, med, olivový olej, soľ a čierne korenie.
- Vo veľkej mise zmiešajte listové šaláty, cherry paradajky, kivi, hrušky a lieskové orechy.
- Morčacie mäso nakrájajte na tenké plátky.
- Pridajte morčacie mäso do šalátu a posypte strúhaným syrom.
- Pred podávaním zalejte šalát pripraveným dresingom.
Tento šalát je plný chutí, vitamínov a bielkovín z morčacieho mäsa. Orechy a ovocie dodávajú šalátu zaujímavú textúru a sladko-kyslú chuť. Dresing z balzamikového octu a medu dodáva šalátu vynikajúcu aromatickú chuť.