Recept na lahodný morčací šalát s ovocím a orechmi:

Ingredience:

Na morčacie mäso:

  • 400 g morčacieho mäsa (morčacie prsia)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

Na šalát:

  • 6 šálok zmiešaných listových šalátov
  • 1 hrsť cherry paradajok, rozkrojených napoly
  • 1 kivi, olúpané a nakrájané na plátky
  • 1 hruška, nakrájaná na tenké plátky
  • 1/2 šálky lieskových orechov, nasekaných
  • 1/4 šálky strúhaného syra (niečo ako parmezán alebo syr feta)

Na dresing:

  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 2 lyžice medu
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Pripravte si marinádu na morčacie mäso zmiešaním olivového oleja, tymiánu, soli a korenia. Marinujte morčacie mäso aspoň 30 minút.
  2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a smažte morčacie mäso z oboch strán dozlatista. Dajte bokom a nechajte odpočívať.
  3. V malej miske zmiešajte ingredienice na dresing: balzamikový ocot, med, olivový olej, soľ a čierne korenie.
  4. Vo veľkej mise zmiešajte listové šaláty, cherry paradajky, kivi, hrušky a lieskové orechy.
  5. Morčacie mäso nakrájajte na tenké plátky.
  6. Pridajte morčacie mäso do šalátu a posypte strúhaným syrom.
  7. Pred podávaním zalejte šalát pripraveným dresingom.

Tento šalát je plný chutí, vitamínov a bielkovín z morčacieho mäsa. Orechy a ovocie dodávajú šalátu zaujímavú textúru a sladko-kyslú chuť. Dresing z balzamikového octu a medu dodáva šalátu vynikajúcu aromatickú chuť.

Pohľad na misku plnú morčacieho šalátu so zeleninou a ovocím